Onsdag

Var ett bra tag sedan sist jag skrev men ska försöka mig på en uppdatering nu.

För 2 veckor sen körde jag Kortdistans- SM i Malmö som även sändes live på svt. Jag satt med första gruppen in i mål och kom 7a i spurten. Vi hade en snitthastighet på ca 40km/h och jag hade en maxhastighet på 52km/h på min klocka och det visar ju på att det bitvis gick ganska fort. Jag är nöjd med min insats där och väldigt glad över att min axel verkar ha gett med sig en aning för jag kände inget alls under loppet. Har börjat tejpa axeln och det har blivit mycket bättre! 

I söndags blev det klart att jag får tävla i Vårgårda med Alriksson Go:Green på Världscupen. Jag kör både lagtempot på fredagskvällen och linjet på söndag. Jag är jätteglad att jag äntligen har fått chansen att köra med dem och jag taggar för fullt! Jag är jätte nervös och samtidigt jätteladdad. Det ska bli så kul! Håll tummarna nu!

Riktigt tråkig etapp

Igår kördes 3e etappen av U6 cycle tours. Var ett linje på 77km med en ganska lång backe. Första backen kändes det riktigt bra och jag låg bland dom första utan problem. Efter backen gick det riktigt lusigt och de som släppt i backen kom ikapp igen. Efter ca 35 km vurpade tjejen bakom mig och fastnade med sitt styre i mitt bakhjul. Vilket resulterade i att jag var nära att gå i backen jag med. Jag kliver av cykeln och försöker få bort styret som fortfarnade sitter fast i mitt hjul, med adrenalient pumpande var det inte det lättaste. Tillslut fick jag loss den och satte mig på sadeln för att köra då jag märkte att det gick jättetugnt, så jag fick ta service. Fick hjälp av Rolle och när han sen skulle skjuta iväg mig fick jag inte i pedalerna. Tillslut kom jag iallafall iväg och de var bara att ta upp jakten mot klungan. Efter ett tag kom jag upp till karavanen och då kom jag in i klungan ganska fort igen. Det gick nog inte så fort i klungan då men jag kände att det tog ganska mycket på energin. Kanske mest mentalt?
Inte långt efter att jag kom ifatt klungan kom backen igen. Jag låg nog lite för långt bak men det kändes fortfaranade bra. På toppen av backen släppte tjejen framför mig och jag märker det försent så jag tappade kontakten me de tjejerna som var framför. När jag hade 3 m kvar  ser jag att Carro sticker iväg och får med sig en dansk och även en belgiska. När de tre hade kommit iväg ökade tidsdifferansen väldigt snabbt då de 2 enda(?) lagen hade en åkare med där framme så låg de och bromsade. Jag försökte prata ihop mig med flera av de övriga tjejerna att vi skulle försöka köra ikapp. Några ville hjälpa till men det blev aldrig något riktigt flyt då vi var för få som hade intresset. Tillslut kommer vi till sista backen 3 minuter efter trion och jag ser en hel drös spurta förbi mig. Jag tycker det är riktigt tråkigt att så många i damklungan är så nöjda med att bara hänga med. Jag har iallafall större mål än så!   

U6 Prolog

Befinner mig just nu i Tidaholm. Igår kördes en prolog på 3,4km. Jag var sjukligt nervös innan starten men Sara och Annie peppade mig bra. Tror att jag tryckte på hyffsat bra på platten och när jag hade kört lite mer än halva backen ropar pappa att jag ligger bland dom 5 bästa. Backen kändes ändå ganska bra men när det sedan planade ut tappade jag allt och jag vet inte riktigt vad jag hade för mig. I mål visade det sig att jag blev 10, 7-8 sekunder snabbare än förra året. Känslan är nog ganska bra!

Nu sitter jag och försöker få i mig nått att äta... inte det lättaste! Startar dagens etapp kl 13.05 som är ett linje på 84 km. Håll tummarna!

RSS 2.0