Förkylning?

Betalade nyss mina räkningarna... utan inkomst denna månad kan jag lova att det är jobbigt.. tur man fått lite vinstpengar iår ändå :P

De senaste dagarna har jag känt mig lite torr och haft lite känningar i halsen så som jag brukar känna innan jag blir sjuk.. Det har inte brutit ut och jag gör allt jag kan för att det inte ska göra det. Det är ju SM-veckan nu och jag kör tempo på onsdag så det skulle vara väldigt typiskt. Känns som att jag har haft nog med otur denna säsongen.

Idag ska jag packa, träna och sen ikväll ska jag hem till min syster och fira henne eftersom hon fyller år på onsdag och jag inte är hemma då.


Bild från falkenloppet

/L

Torsdag

Igår var jag på besök hemma hos Sara där Lisa också var. Vi satt i solen och snackad och gjorde en god lunch med våfflor och scones. 

På kvällen körde jag ett linje på 62km i Markim som ingick i Upplands cup. Jag startade med den snabba gruppen dvs, några herrelit samt h30. Jag bet mig med i lite mer än 40km och släppte pga att jag låg för långt bak när kurvorna kom och jag orkade inte täppa luckan i vinden. Körde de sista 20km med 2 till och fick ändå en snitthastighet på 39km/h, så jag fick lite fart till SM iallafall. Blev totalt 3timmar och 40minuter och ca 11mil på cykeln igår då jag cyklade till tävlingen, kan vara bra med tanke på att på SM ska jag ta mig igenom 14 mil. 

Idag har jag legat lite i solen och stekt och nu ska jag köra några hårda intervaller innan jag tar tåget mot Örebro. Ikväll väntar en myskväll med Annie, Elin och Johanna :) 

/L

Södertälje

I lördags kördes ett tempo på 23km. Loppet börjades med en nerförsbacke och efter det kom motvinden, och vilken motvind! Mentalt är jag inte där jag var för 1,5 månad sen och loppet blev därför lite ojämt och jag hittade inte riktigt det flytet jag brukar ha. Men trots de känns det som jag är påväg tillbaka till de tempoloppen ja gjorde innan jag blev sjuk i början på maj. Jag blev 5a och var hyffsat nöjd med det :)

Söndagen bjöd på solsken och värme innan starten och under början av loppet. Linjet började med ett "varv" med vändpunkt på 85km och avslutades på ett mindre varv med en uppförsbacke där vi körde 2 varv. Totalt körde vi 95km. När vi hade kört ca 4 mil började det ösregna och det fortsatte mer eller mindre under resten av loppet. Vi var 8 st som körde tillsammans och när det var 1,5 mil kvar stack Madde och Sara, jag hade inte en chans att gå på. När vi kom in till småvarven var det lite stötar i backen och Jessica och Monica kom iväg när det var 1 varv kvar till mål. Jag blev 7a, Inte jättebra och inte jättedåligt! 
Efter mål hade jag fruktansvärt ont i axeln, men så länge jag kan och får tävla så kan jag stå ut med smärtan. Eftersom att sjukgymnasten har sagt att det inte är farligt att köra men att det kommer göra ont så är det väl bara att gilla läget och vara nöjd med att det inte känns något när jag kör tempo..

/L  

Sommar

I torsdags redovisades PM:et om idrottskador och jag lämnade in min hemtenta efter det och då var sommarlovet ett faktum! Det firades med Annie på onsdagskvällen, jag måste säga att det var väldigt roligt och att redovisningen på torsdagsmorgon gick helt över förväntan trots endast 2 timmars sömn! På torsdagen var det bara att åka hem och storstäda min lägenhet och sen blev det middag med Annie :) På kvällen kom min väldigt snälla pappa och hämtade mig och vi åkte till Uppsala där jag har spenderat tiden fram tills nu.

Trött som jag vet inte vad efter alldeles för lite sömn gick jag upp tidigt för att vara hos frissan kl 9 på fredags morgonen. Efter det blev det stress till Boland där min käre kusin Victor sprang ut. Sen en lunch med min syster på Amazing thai, MUMS! Sen vidare hem till Sara för att fira hennes student... tyvärr hann jag inte stanna hos Sarisen längre än 30min då jag skulle vidare till cykeltävling i Sigtuna. 

På tävlingen startade vi med p15-16, H-jun och D-jun. Det var en tävling på 18km med en ganska lång och seg backe. Jag hade väl inga större förväntningar på min prestation innan tävlingen då det var första sen vurpan. Men så fort jag startade förträngde jag smärtan och satt med i klungan fram tills mål. Tyvärr hindrade axeln mig från att spurta och efter mål var jag ganska nära på att svimma. Jag var väldigt missnöjd efter loppet men min pappa fick mig att tänka om och faktiskt se det positiva i det. Och jag är väldigt glad att jag hade tävlat igen :)

Efter tävling var det bara hem för en snabbdusch och sedan gå ner till Victor på studentfirande där det bjöds på god mat och tårta. 

Lördagen spenderades i hammarby sjöstad tittandes på Luma GP. Jag ville verkligen köra men jag kände att den banan är rätt tuff med många kurvor och en backe vilket min axel antagligen inte skulle ha klarat av i dagsläget. På kvällen blev det grillning och därefter en kort cykeltur.

Igår var det falkenloppet och jag stod på startlinjen igen. Vi startade tillsammans med D-jun så vi var nog en klunga på ca 20st. Vi körde en kort tävling på 5 mil. Det gick väl inte fort men det var en del småförsök att komma iväg. Tyvärr höll inget och det slutade med klungspurt. Hela finska laget drog igång spurten tillsammans i målbacken, tyvärr var jag lite instängd just när de stack men jag tog mig ut och spurtade in på 3e plats efter 2 finskor. Jag vill så gärna vara bra i axeln nu. Jag försöker se det positivt men det är så jäklans svårt! 

Ikväll väntas en grillkväll med familjen :) Älskar sommaren!       


Blandade känslor

Gårdagen börjades hos tandläkaren för en vanlig kontroll och de va så fint så.. tur för ja har inte råd me annat :P Efter det skjutsade Anders mig till universitetet så jag skulle hinna till HLR utbildningen. Den gick bra och det var ändå ganska kul trots att jag gjort den flera gånger. Sen åt ja lunch me Erik, Kalle och Johan och sen satte vi oss + Therese och kikade på hemtentauppgiften.  

Vid 15 gick jag glatt till sjukgymnasten, och tänkte att nu får jag börja cykla eftersom jag höll i styret och det kändes ingenting... Han tittar på min rörlighet och konstaterar att det verkligen går åt rätt håll och så fick jag 3 styrkeövningar som jag ska göra 2 gånger om dagen. Så frågade jag hur det skulle bli med cyklingen.. då svarar han sitt på trainern tills helgen sen kan du åka ut försiktitgt i helgen och prova hur det känns. Jag var helt övertygad om att jag skulle få åka ut direkt så blev chockad och sa jahapp då blir det ingen tävling i helgen då? Då skrattade han lite och sa gör så här då.. åk ut och cykla och prova nu och känns det jättebra så tävla i helgen..men inga gp-lopp! Synd då att de är 2 gp-lopp i helgen :( Jag har varit så inställd på att ja ska kunna tävla i helgen. Jag tror inte riktigt jag ser det så allvarligt, kanske struntar jag lite för mycket i smärtan? Men om jag inte tävlar i helgen är det en månad sedan jag tävlade och bara en tävling kvar innan SM... Bra uppladdning? Jag som just nu läser om idrottsskador borde ha fattat att man absolut inte får gå för fort fram i rehabiliteringen.. men det är svårt att se det på det sättet..

Idag när jag vaknade hade jag mycket större smärta i axeln och började fundera på hur de kan komma sig, och kom sedan på att de måste vara hjärtkomprisionerna som jag gjorde igår.. Varför ska jag alltid göra saker för att ja inte vågar säga att ja har ont? Så DUMT av mig!

Nu är iaf tvättningen igång och jag har 2 maskiner på nu. Annars idag måste jag skriva min hemtenta så de e bäst ja sätter fart!

/L     

RSS 2.0