Fredag

Igår var jag ut en sväng på tempocykeln för att testa så allt funkade för idag ska den nämligen köra fort. Fick dessvärre inte riktigt in känslan men jag tror den kommer när starten går ikväll.

Nu ska jag bara tvätta av cyklarna, sätta upp dem på biltaket och slänga in väskorna och alla hjul i bilen så åker vi mot Karlstad sen!

Bild från Muur de Huy på Fleche Wallonne tagen av Dimitri Bruynsteen


Torsdag

Det har gott några dagar sedan linjeloppet i skåne men jag har bara njutit av att ha varit hemma. Har träffat kompisar jag inte sett på länge och varit på massage och hos frisören. Med träning på det har det inte funnits så mycket tid över för att blogga.

Men åstorpsloppet var väl inte den roligaste cykeltävlingen jag har kört. Väldigt avvaktande cykelåkning till en början. När team mumien fick iväg Sara var det inte många som ville hjälpa till att köra ikapp. Vi gjorde några försök att få igång klungan men tillslut insåg vi att vi fick göra det själva och jakten började. De sista kilometranrna innan vi var ifatt körde jag helt ensam för att spara på Malins krafter. Vi kom ifatt strax innan sista backen och där tog Malin över och ökade farten uppför. Det var endast vi två och tre andra tjejer som lyckades gå med. Några 100m före mål gick jag fram för att sedan inta en bättre position för spurten. Det jag inte märkte var att de andra bara åkte och tittade på varandra och jag fick lucka. Det tog ett tag innan jag vände mig om och fattade att jag var ensam. och sen tog det några sekunder innan jag insåg att det bara var att köra och påbörjade någon halvhjärtad tempoökning. Men jag hade inte mycket krut kvar i benen den dagen  så vid 50m kvar till mål kom de ifatt mig och jag slutade 4a. Malin tog en 3e plats. Kanske inte en helt perfekt dag för laget men jag citerar Sportdirektör Ingeby "vad kan man förvänta sig av en skridskoåkare och en fotbollsspelare". Vi får nog ta och fila på det taktiska. 

Känslan i kroppen var däremot bra och jag vet att jag inte hade kunnat köra så pass "bra" förra året vilket är ännu ett kvitto på att jag blivit starkare.

I tisdags och igår har träningen gått väldigt tungt. Vet inte vad det beror på men det är bättre att ha de dåliga dagarna på träning än på tävling så jag hoppas på att benen vill som jag till helgen då jag kommer tävla i hammarö 3-dagars.

Såg dessutom att tjejerna hade kört grymt bra i Tjeckien igår på första etappen. 3, 4 och 5 är ju inte dåligt! Tråkigt att få stå över och vara hemma för jag hade verkligen velat köra. Men jag får ladda till nästa gång istället!

 

/Linnea   


Sverigepremiär

Dagen till ära har jag kört min första tävling på hemmaplan. Åstorps GP var det som stod på schemat som också är en deltävling i Sverigecupen. Vi var 4 Alriksson tjejer till start och med bra teamwork lyckades vi få iväg Malin solo med 2 varv kvar till mål. Hon höll undan och Jessica tog sig i mål som 2a i spurten där jag blev 5a. Grymt kört tjejer! Marie körde också jättebra. Du är grym tjejen! 

Nu är det bara att ladda för morgondagens linjelopp. Kroppen kändes bra idag så jag tror det blir riktigt roligt imorgon!


 

Fleche Wallonne

På startlinjen stod ca 160 personer. Tävlingen var 109 km och innehöll 9 backar med bla varvning och avslutning uppför Muur de Huy. Jag var jättenervös inför tävlingen och när starten gick var benen riktigt sega. Ju längre tävlingen gick ju bättre blev mina ben och jag hade inga problem att sitta med klungan uppför de första backarna. Jag hade hela tiden i mitt huvud att jag måste ta mig längre fram i klungan och jobbade hela tiden på det. Jag tycker fortfarande att det är väldigt svårt och jag måste absolut tänka på det hela tiden men jag har iallafall blivit mer bekväm med att sitta i en stor klunga. Jag satt med klungan över 6 av backarna och släppte tyvärr kontakten strax innan första gången uppför Muur de Huy vid ca 80 km. Efter backen krampade magen så gelen och sportdrycken kom i retur. Blev efter det ifattkörd av en grupp som jag sedan körde de sista km med till mål. Tyvärr klarade vi inte tidgränsen och blev därmed oplacerade men vi va inte så långt ifrån. I det stora hela är jag ändå nöjd med min insats då jag hängde med längre än jag gjort vid de två tidigare världscuper jag har kört. Det var kul att få gå över mållinjen! Jag ser det här som ett stort steg i min utveckling och som ett kvitto på att jag faktiskt har blivit både starkare och säkrare iår. Jag hoppas i framtiden på en fortsatt positiv utveckling.

Nu är jag hemma i Sverige igen och ska redan idag åka ned till Åstorp för att köra Sverige Cup. Nu kör vi tjejer!

/ Linnea      


Tisdagmorgon

Har äntligen fått tag på internet nu. Har hunnit med en tur till Holland och är nu tillbaka i Belgien igen. Mycket träning har stått på schemat för min del. Men i söndags stod jag på startlinjen för Halle - Büizingen. ca 150 personer kom till start och 121km skulle averkas. Vi körde ett varv på 26km med bergspris redan efter 9, 18 och 20km. Därefter kördes 8 varv på 12 km. Jag var jättenervös innan start men kroppen och benen svarade precis som de skulle och jag blev glatt överaskad att det faktiskt kändes så pass bra då benen inte alls var med mig dagen innan. Som sagt behöver jag träna mer på att komma längre fram i klungan och kunna hålla mig kvar där. Även om det gick bättre denna gången än tävlingarna innan så kan det bli mycket mycket bättre. På de två sista varven hade jag kramp i framsidalår så fort jag ställde mig upp men jag slet och slet för att inte åka av. När det var 4 km kvar till mål tappade jag tyvärr klungan och rullade in ca 1 minut efter. En 71 plats är kanske inte mycket att hurra för men jag är glad över att ha fått gå i mål och ser det som ett steg i rätt riktning. Idag är det ett lättare pass för att väcka kroppen inför morgondagens Världscup Fleche Wallone. Det kommer bli grymt hårt men det är bara att köra på! Fleche Wallone blir den sista tävlingen för denna resan och på torsdag kommer vi att åka hem mot Sverige igen. Jag både vill och inte vill åka hem. Det ska bli jätteskönt att träffa familjen efter 1 månad iväg men samtidigt funkar träningen bra här och jag får lära mig nya saker varje dag. Men förhoppningsvis får jag snart komma ut på nya äventyr.

/Linnea    

Tisdag

Efter en hård träningsvecka tycker jag att dagens enda lätta timme på cykeln känns helt underbar. Gårdagens tur var lång och tog på krafterna både fysiskt och mentalt. Så jag är nog i behov av vilan. Tyvärr så ser ju inte vädret lika kalas ut som det har varit den senaste veckan. Belgien börjar väl visa sitt rätta jag nu kanske? Det blir iallafall till att klä på sig och hoppas att regnet håller sig borta medan vi är ute. 

Igår åkte vi tjejer in till Ciney för att äta på restaurang. Det blev grekiskt, helt okej mat. Men framförallt var det trevligt att hitta på något annat och ta sig från huset ett par timmar. Huset som vi förövrigt lämnar imorgon för att åka vidare till Holland och Drenthe. Blir till att packa ihop efter träningen sen.

/Linnea   

Testperson sökes till idrottsstudie på Örebro Universitet

Testpersoner sökes till idrottsstudie!
Sökes två vältränade försökspersoner (en man/en kvinna, uthållighetstränade) som kan ingå i en försöksstudie på Enheten för Idrott (GIH). Testet innebär 1) VO2max test på cykel 2) Blodprov (stick i armen). Testerna bör genomföras denna vecka så det brinner lite i knutarna, men ansvariga är mycket flexibla avs dag/tid.

Kontaktperson
peter.marklund@oru.se
070-2908283

Hoppas någon nappar på detta! Jag skulle själv gärna ställa upp men är ju i Belgien ett tag till! Ta chansen!

/Linnea


Söndag

Dagens träning blev 4 timmar innehållande lagtempointervaller och en sväng upp för mur de huy. Solen sken och sällskapet var kanoners. När vi kom tillbaka från passet stod lunchen på bordet. Linn och Monica var så gulliga att de hade förberett en överaskning ivar åt oss. Goa lagkompisar man har! Tack tjejer!

Annars har dagen bara bestått av lite slappande och en tur till affären. Mja life is good! /Linnea

Lördagsmorgon

Klockan ringde som vanligt kvart i 8 idag och jag var som vanligt redan vaken. Gröten och ägget ligger nu i magen och snart ska vi ut på cykeln för ett hårt 3 timmars pass med kraftträning i backar. Tror det kommer bli grymt roligt. 

   

/Linnea


Fredag

Dagarna och veckorna flyger förbi. Har varit i Belgien i 2 veckor nu. Helt galet. Dessutom fortsätter solen att skina här, så det är helt klart över förväntan då jag trodde att det skulle regna varje dag. 

På dagens träning som var 2 timmar med lagtempointervaller åkte en reporter (från byn där vi bor) med och fotade oss för ett repotage. Träningen var jätterolig och det känns verkligen som att den ger mig jättemycket då jag är tvungen till att bita i riktigt.  Jag njuter av att ha laget att träna med här nere då jag vantligtvis tränar själv när jag är hemma. 

Utöver träningen händer det inte speciellt mycket men jag tycker det är rätt skönt att inte ha något plugg att tänka på nu när säsongen dragit igång. Så näää jag klagar inte!

/ Linnea 


Onsdag

Idag har Belgien visats sig från sin bästa sida och bjöd på solsken och ca 20 grader. På träningsschemat stod 3 timmar och det kändes bra i ben och kropp. Efter träningen slappade jag några timmar på mitt rum för att sedan åka till Havelange för fika med Jessica, Madde, Malin och Linn. Trevlig "stad" och mycket trevligt sällskap :) 
När vi kom hem stod middagen på bordet. Ibland har man det bra. Tur att vi har en så bra Sportdirektör som servar oss hela tiden!

Imorgon ska vi ta oss an Fleche Wallonne-banan, det kan bli hårt!

Ha det så bra hemma allesammans!

/Linnea  


GP Dottingnies

Nästan 200 personer stod på startlinjen igår, så klungan var stor. Jag tog mig fram ett par gånger men i huvudet fanns kraschen från dagen innan och jag hade lite svårare att ta för mig i klungan än dagen innan. Hamnade lite för långt bak och då loppet bestod av grym kantvind blev klungan utdragen. När det gick lite fortare var det många framför som släppte kontakten med klungan och efter att ha kommit ikapp klungan släppt på grund av att andra släppt och kommit ikapp igen ett par gånger så fanns det inte tillräckligt med kraft för mig att köra ensam i kantvinden och komma ifatt igen. Så jag hamnade med en grupp på ca 15-20 pers som sedan körde ihop. Efter 90 km blev vi avplockade. Jag är inte alls nöjd med hur dagen blev men det positiva är att kroppen kändes bra, bortsett från lite ömmande delar från kraschen dagen innan. Klungkörning är något jag måste träna på så jag hoppas att det kommer komma fler tillfällen att göra det på. 


Innan starten

Idag kommer vi köra ett återhämtningspass innan hårdträningen drar igång igen!    

/Linnea


Flandern runt

Då var tävlingspremiären gjord även om det knappt känns så. Direkt när vi kom till startplatsen klungades folk runt bussen och ville ha foton på oss. Jag kom inte ens ur bussen utan fick stå där och lämna foton till galna Belgare :) När starten gick kändes kroppen och benen bra och jag tyckte att jag kunde ta mig fram helt okej i klungan. Klungan var väldigt orolig till en början och det var mycket tvärniter och krascher redan de första kilometrarna och efter ca 18 km var det min tur att gå i backen. Det ända som fanns i mitt huvud var att jag måste ta mig längre fram i klungan innan första backen började så jag ginade i en kurva och fastnade på något sätt i kullerstenarna så det tog tvärstopp. Jag klarade mig bra och jag reste mig upp snabbt och fortsatte köra för att ta mig till klungan igen. Tyvärr var det inte det lättaste och efter någon mil blev jag avplockad.  Jag tycker nog ändå att jag har blivit starkare nu ifrån tidigare säsong. Mitt största måste nu är att jag måste börja tror på mig själv. Även fast jag hade otur igår och var med om en krasch så var det väldigt häftigt att få starta i Flandern runt och jag hoppas att detta inte var sista gången! Idag får jag iallafall en ny chans på tävlingsbanan så jag hoppas att denna dag blir bättre för min del! Jag vet att jag kan!


  


/ Linnea

Tävlingspremiär

Då var det snart igång då. Imorgon kör vi Flandern. Det är nervöst nu kan jag lova. Det är hårt att starta säsongen med en världscup men jag ska köra på så mycket jag kan så får jag hoppas på det bästa. Önska mig lycka till!

Nu kör vi!

/Linnea   


RSS 2.0