Torsdag

Det har gott några dagar sedan linjeloppet i skåne men jag har bara njutit av att ha varit hemma. Har träffat kompisar jag inte sett på länge och varit på massage och hos frisören. Med träning på det har det inte funnits så mycket tid över för att blogga.

Men åstorpsloppet var väl inte den roligaste cykeltävlingen jag har kört. Väldigt avvaktande cykelåkning till en början. När team mumien fick iväg Sara var det inte många som ville hjälpa till att köra ikapp. Vi gjorde några försök att få igång klungan men tillslut insåg vi att vi fick göra det själva och jakten började. De sista kilometranrna innan vi var ifatt körde jag helt ensam för att spara på Malins krafter. Vi kom ifatt strax innan sista backen och där tog Malin över och ökade farten uppför. Det var endast vi två och tre andra tjejer som lyckades gå med. Några 100m före mål gick jag fram för att sedan inta en bättre position för spurten. Det jag inte märkte var att de andra bara åkte och tittade på varandra och jag fick lucka. Det tog ett tag innan jag vände mig om och fattade att jag var ensam. och sen tog det några sekunder innan jag insåg att det bara var att köra och påbörjade någon halvhjärtad tempoökning. Men jag hade inte mycket krut kvar i benen den dagen  så vid 50m kvar till mål kom de ifatt mig och jag slutade 4a. Malin tog en 3e plats. Kanske inte en helt perfekt dag för laget men jag citerar Sportdirektör Ingeby "vad kan man förvänta sig av en skridskoåkare och en fotbollsspelare". Vi får nog ta och fila på det taktiska. 

Känslan i kroppen var däremot bra och jag vet att jag inte hade kunnat köra så pass "bra" förra året vilket är ännu ett kvitto på att jag blivit starkare.

I tisdags och igår har träningen gått väldigt tungt. Vet inte vad det beror på men det är bättre att ha de dåliga dagarna på träning än på tävling så jag hoppas på att benen vill som jag till helgen då jag kommer tävla i hammarö 3-dagars.

Såg dessutom att tjejerna hade kört grymt bra i Tjeckien igår på första etappen. 3, 4 och 5 är ju inte dåligt! Tråkigt att få stå över och vara hemma för jag hade verkligen velat köra. Men jag får ladda till nästa gång istället!

 

/Linnea   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0