Dålig uppdatering

Åkte hem och firade jul och med det tog jag ledigt från bloggskrivandet. Men nu är jag åter i Örebro för några dagar. Pluggande som står på schemat. Ska snart bege mig till Cissi för att skriva lite på vår rapport. Vill bli klara så vi slipper hålla på när jag är borta.

Annars har faktiskt träningen rullat på bra. Har blivit lite cyklande men även lite löpande med stavar, jobbigare än vad de låter. Fick upp pulsen mycket lättare än jag får av att endast springa så får bli några flera sånna pass nu innan avfärd till GC. Idag blev det gym och crosstrainer. Skönt att ha dagens träning avklarad.


Fick en kommentar där en person undrade vad jag har i Vo2max. Jag hade sist jag gjorde för 2 år sedan.. 3,4l/min vilket blir ca 60ml/kg/min. (kanske dags att göra ett nytt test)


God fortsättning


Tisdagmorgon

och seminariedag. 2 seminarier står på dagens schema. Ett om accelerometri och ett om psykometri. Blir nog intressant :) Sista schemalagda dagen och imorgon ska jag och Cissi göra VO2max tester (inte på oss själva) som vi ska jämföra med de åstrandtester vi gjort och se om vi får samma värden. Vilket jag tvivlar starkt på. Jag får nämligen mer en 1 liter/min sämre  (maximalt syreupptag) på det beräknade åstrandtestet jämfört med VO2max testet. Sjukt intressant! Men jag var tydligen "speciell" eftersom jag har hög maxpuls så därför stämmer det inte på mig.

Igår körde vi Beep-test på universitetet och när jag kom hem på kvällen blev det cykelintervaller. Jag mår så mycket bättre av att kunna träna. Nu blickar jag bara framåt!

4e advent

Min 4e advent har firats med massa strul och kaos. Jag och Cissi skulle göra åstrands testet på några snälla skridskoåkare. Vi hade ställt in en cykel i vilorummet för att det ska alltid vara öppet där så vi kunde komma åt den själva. Igår var det inte öppet så jag fick ägna förmiddagen åt att ringa till lärare som kunde åka dit och öppna. Men tillslut kom vi åt cykeln och kunde vi göra testerna iallafall. Skönt att ha några av testerna gjorda. Nu har jag slängt in 2 maskiner tvätt så det blir kvällens syssla.  

Btw har jag tränat 2 dagar nu. Blev gym i fredags och 3 timmar lätt cykel ute igår. Blev vilodag idag för jag känner mig så trött (plugga och vara på uni på en söndag uppskattas inte) men imorgon är det påt igen om kroppen tillåter. Hoppas verkligen att jag är frisk nu!!!!  


Onsdag 14e december

Det blir inte mycket tid över till att blogga nu när dagarna på universitetet blir så långa. Igår åkte jag hemifrån kl 8 och kom hem igen runt 21. Lagom trött ja! Men ja va inte på uni hela tiden. Den sista timmen var jag på Bern Arena och tog tid när mina klubbkompisar tävlade. Det var kul att vara tillbaka i ishallen igen även om jag inte kunde köra själv tråkigt nog.

Såklart så kunde jag inte sova inatt heller. Somnade sent och vaknade halv 5 och kunde inte somna om. Låg kvar i sängen tills halv 7 och gick upp för frulle och sen vidare mot uni. Vi gjorde styrketester och mätningar av kroppssammansättningen idag. Sjukt intressant faktiskt!

När ja kom hem tog jag en promenad på 70 minuter. Jag mår verkligen dåligt av att inte kunna träna. Jag blir sååå less nu! Gör mig frisk snälla!

Måndag

Har hunnit med besök hos både kiropraktorn och tandläkaren idag. Båda besöken gick bra. Kiropraktorn såg att ja hade hostat mycket men förhoppningsvis är de över, annars var jag rak! Så blir inget nytt besök förens i februari. Riktigt skönt!

Direkt från tandläkaren till universitetet för introduktion till den nya kursen och en föreläsning. Tror den här kursen kommer bli galet jobbig. Jag är ju på GC när den ska redovisas men jag snackade med läraren och ja får redovisa vid ett annat tillfälle så de ska nog gå bra. Det gäller att lägga på ett kol nu sista veckorna så kan jag fokusera på bara träningen sen. Även om det är riktigt tråkigt att plugga under mellandagarna. Men tyvärr verkar de se ut som de blir fullt upp då... 

Bäst att jag laddar för morgondagens heldag på universitetet med mycket sömn i natt! Natti natti!

 


3e advent

10 dagar tills jag åker till Uppsala.. 2 veckor till julafton.. 23 dagar tills första teamträffen och 26 dagar tills vi sätter oss på flyget mot Gran Canaria för 1 månad med cyklande. Ser ju ut som att jag har en bra tid framför mig trots allt!

Jag har varit duktig och läst artiklar och städat idag. Känns bra att någonting blir gjort iallafall. Men förhoppningsvis kan jag snart träna igen! Jag vill inget hellre än att ta ut mig just nu. Men de kommer väl!


 

Förra året i december cyklade jag för fullt...


Ska avsluta 3e advent med lite glögg och filmmys! Ha en trevlig kväll allihopa!

Bra dag

Blev en trevlig lunch med min vän Cecilia efter att vi hade lämnat in våra tentor. Känns galet skönt att den är klar! Lite mindre att stressa över..

Väl hemma kollade jag in på studentforum och såg att förra kursen, den när jag skulle göra en träningsplanering över 1 år, var rättad. Jag blev sjukt nöjd när jag såg att jag hade fått VG på den. Jag som tyckte jag hade skrivit dåligt. Samma med tentan innan det som jag också tyckte gick dåligt. Hmm jag kanske inte borde tycka att jag är så dålig som jag tror. För det är jag uppenbarligen inte, eftersom VG är det högsta betyg vi kan få. Men en lärare på universitetet sa till mig en gång att det är bra att jag är självkritisk för då arbetar man lite hårdare för att man ska bli nöjd. Kanske sant men ibland måste man kanske ha lite självförtroende med.. Jag jobbar på det!

Sen blev det ett besök hos optikern för synundersökning. Jag har fått för mig att jag ser lite sämre. Efter att han hade gjort sina tester säger han att jag inte ser sämre men jag gav mig inte så jag fick honom till att göra om testerna en gång till. Han sa att jag skulle få prova höja styrkan lite men att det var svårt att se om jag hade sämre syn. Hur som när jag skulle betala sa han att jag inte behövde det för att jag hade betalat det tidigare så man har fria undersökningar. Dessutom kan jag gå dit och byta ut mina gamla linser mot nya kostnadsfritt. Han sa att jag skulle göra nått roligt för dom pengarna istället så jag får kanske följa hans råd! 

Fredagsmorgon

Skulle kunna skriva äntligen helg, men jag har ju redan legat hemma i soffan i 10 dagar så det blir väl ingen skillnad för att det är helg.. Inte denna veckan iallafall. Däremot kan jag ju behöva vila upp mig för nästa veckas föreläsningar och labar, vilket är varje dag typ hela dagarna.. Kan bli hårt! Men de blir nog kul! Vi ska läsa om mätmetoder som används i idrott vilket kan komma till användning :)

Idag ska jag åka mot uni för att lämna in min tenta, lämna tillbaka lånade böcker och sen blir det hem för att vila lite.

Klar....

med hemtentan för denna gången. Förhoppningsvis står det något i den som är bra!

Nu ska jag ta en lååååång dusch och sen återgå till att vila för att bli frisk!

7 December

Idag sov jag länge, ända tills kl 10. Jag behövde det verkligen efter alla nätter med alldeles för lite sömn. DAgen har bara spenderats med att försöka få ihop lite till min hemtenta så jag kan bocka av något från lista. Tycker att det är en väldigt svår uppgift men jag gör mitt bästa. Har fått ihop 8 sidor nu iallafall men varför finns det så lite artiklar om psykologi på cyklister?? De borde ju vara hur intressant som helst att ta reda på hur de tänker och hanterar stressfyllda situationer. Aja det blir bara lite jobbigare för mig men thats life.
Lägger ner pluggandet nu iallafall och fortsätter imorgon. Då måste jag skriva som ett as om ja ska bli klar!

Nej ett avsnitt och Gossip girl och sen natti natti!

Antibiotika

Efter att ha varit sjuk och sängliggandes i en vecka nu ska jag prova en antibiotikakur. Jag hoppas verkligen att det hjälper för nu vill jag inte annat än att träna hårt! Träningsabstines.... ja! Håll era tummar!

Ny vecka

Känner mig fortfarande riktigt dålig... orkar inte göra speciellt mycket. Fick skjuta upp mitt besök hos kiropraktorn tills nästa vecka. Har iallafall vart på vårdcentralen idag. Ibland måste man älska Örebro. Det är gratis tills man fyllt 25. Skönt att spara in lite pengar iaf.

Sen har jag köpt zinktabletter. Jag har fått hört av flera att de tror jag har zinkbrist. Zinkbrist kan man få om man får i sig för lite fullkornsprodukter och nötter. Jag har under ett tag fått i mig alldeles för lite av detta så därför är det värt ett försök. Zinkbrist leder till försämrat immunförsvar. INTE BRA! 

Men nu är jag helt slut av att ha varit ute 1 timme så får nog vila lite.. SUCK! 

Andra advent

Hade svårt att sova inatt också, låg och vred och vände mig hundra gånger men tillslut slumrade jag nån timme. Vaknade upp ännu lite mer förkyld än igår. Jippie det går bra nu.. NOT! Men men tog 2 kiwifrukter och 1 apelsin till frulle så jag försöker ju få i mig lite c-vitaminer iaf.. Jag är trött och hoppas på att denna skit är över snart.

Mitt i all detta måste jag nu ta tag i att skriva min hemtenta. Nej jag har inte orkat börja ännu. Svårt när jag knappt har orkat sitta upp men det börjar dra ihop sig för inlämning så jag har väl inte så mycket val. Jag ska skriva om vilka psykologiska krav som finns för cyklister. Om någon vänlig själ vill hjälpa till och har en tanke om detta så får ni hemskt gärna dela med er av det. :)

Nejp annars försöker ja skaffa mig lite julkänsla. Faktiskt hade ja inte klagat på lite snö nu istället för regnet men man kan inte få allt.. Kanske får ta tag i att gå till ica och köpa lite glögg och smutta på ikväll. Det är ju trots allt andra advent idag :)

Lördag tredje December

I onsdagskväll började jag känna mig trött och sliten så det blev en vilodag från träningen i hopp om att vakna upp dagen efter pigg och kry för ett hårt träningspass. Så blev inte fallet jag hade en rejäl hosta men egentligen inte så ont i halsen men igår hade jag hostat så mycket att jag hade ont konstant. Kollade febern också åå aa mycket riktigt temperaturen var inte som den skulle. Blev en heldag i soffan med film och tv. Riktigt tråkigt men jag orkade inte göra nått annat. I natt kunde jag inte sova heller. Vet egentligen inte om de är hostan eller tankarna som spökar. Jag mår riktigt dåligt när jag inte kan träna och tror att livet ska gå under.. Denna hösten har ju inte varit speciellt lätt för mig heller som de flesta säkert vet. Så typiskt att precis när jag kommit igång ordentligt med träningen så ska jag hållas borta från den igen. Men egentligen finns det inte så mycket att göra åt det mer än att försöka vila och äta ordentligt. Så ska försöka skjuta undan de dåliga tankarna och slappna av istället. ¨

Detta är väl nackdelen med att inte vara helttidscyklist. Man stressar runt för mycket och blir extra mottaglig för sjukdomar. Men som sagt. Ska försöka slappna av nu en stund så ska jag nog gå ut och få lite frisk luft senare!


RSS 2.0