Jag lever!

Nu var det en mindre evighet sedan jag skrivit här på bloggen. Anledningen till detta är väl att förutom lite dålig tillgång till internet att jag har svårt att motivera mig att skriva när cyklingen inte har gått riktigt som jag vill..

Värt att nämna är efter en ganska rejäl formsvacka i junimånad gjorde jag ett bra tempolopp på SM på sollerön. Vi körde samma bana förra året och iår körde jag 2 minuter och 20 sekunder snabbare än förra året. Så lite starkare har man nog blivit iallafall. Blev bästa U23a och hamnade 9a i resultatlistan. Fick också ett brons i lagtävlingen där.

Sen har jag hunnit med SM-linje där jag la ner all energi jag hade för lagets prestation och kortdistans-SM där jag slutade 5a. Titta på kortdistans SM här:  http://svtplay.se/v/2470435/sm-veckan/cykel__kortdistans__d_?sb,k136017,1,f,-1

Direkt efter kortdistans började u6 cycletour där jag körde en jämn vecka resultatmässigt. Det jag tar med mig är att jag faktiskt kan vara med och fightas i spurterna, jag måste bara tro att det går, och att jag är starkare än vad jag tror.  

Etapp 1 Prolog: Jag var taggad till tusen denna dagen. Tyckte att det gick bra på platten och uppför hela backen. Men när jag kom upp till krönet strulade tyvärr växlarna och jag tappade mycket fokus. Blev iallafall en 5e plats och en ganska besviken Linnea då jag hade siktat på en pallplats. Men det var inte många sekunder upp så hoppet fanns kvar inför totalen.

Etapp 2 Linje: Idag var planen att bevaka de andra cyklisterna och se vilka som skulle köra och vad de skulle göra, då jag inte hade så mycket koll på danska, norska och holländska cyklister. Det var inte mycket som hände alls under dagen, några cyklister provade några attacker. Jag försökte mig själv på några attacker men det var svårt att komma iväg. Så det slutade med klungspurt där det inte gick så bra för egen del. Det är synd att man kommer på i efterhand vad man skulle ha gjort men det är väldigt nyttigt att tänka igenom för att lära för nästa gång.  

Etapp 3 Linje: Denna dagen var ganska lik den första linjeetappen. Det är några få cyklister som är villiga att köra och sedan blir det inte mer med det. Jag försökte några gånger men det blev inte något där heller. Avslutningen denna dagen var iallafall uppför vilket innebar att det sprack av ganska bra inför målgången. Jag låg länge som 3a men precis innan mållinjen gick 2 stycken om mig och jag blev 5a.

Etapp 4 GP: Denna etappen var den som var mest fartfylld. Det var flera attackförsök men tävlingen slutade ändå i klungspurt. Där jag själv fick till en för mig bra spurt och blev 4a inte alls långt ifrån 2a platsen. Det är alltid tråkigt att komma precis utanför pallen men jag bevisade för mig själv att jag inte är att räkna bort.   

Etapp 5 Linje... Inställt pga av sabotage: Några hade hällt ut olja på 3 ställen på tävlingsbanan. Efter 2 timmar vid starten bestämde tävlingsledarna att ställa in etappen för att de inte kunde garantera säkerheten. Jag blev riktigt besviken och arg då jag verkligen ville tävla. En annan sak som gjorde mig väldigt arg är flera andra cyklisters reaktion till händelsen, flera stycken blev öppet väldigt glada att de slapp köra. Men aa de är ju upp till dom! Hur som helst fick det bli träning med tempocykeln på tempobanan. Jag är galet dålig på att vända så blev en hel del träning vid vändpunkten.

Etapp 6 Tempo: Det var sen start dagen till ära och nervositeten hann krypa sig på ganska rejält. Jag blir alltid lite extra nervös när jag tror att det kan gå bra. Iallafall så hade jag ganska svårt att hitta flyt i början av loppet men efter vändningen blev det bara bättre och bättre. Det visade sig att jag hade kört in på andra plats. Det kändes bra att få till en pallplats även om jag givetvis helst hade stått överst på pallen.


2a jag 1a Christina Siggaard 3a Sara Olsson


Tempoloppet gjorde att jag klättrade från 5 plats i totalen till en 3e plats. Helt klart godkänt! 


Totalen:
2a Linea Fredäng 1a Christina Siggaard 3a Jag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0