Påväg...

Det var inte många dagar man klarade av att vara hemma denna gången heller. 3 blev det närmare bestämt. Har tränat några timmar nu på morgonen och ska packa ner cykel i cykelväskan för att hoppa på tåget lite senare. Jag ska nämligen åka ner till metropolen Sexdrega för bra träning och trevligt sällskap. Det ryktas om mycket backar och lite grillat så det ska nog bli kanoners! :)


Vi får hoppas att det inte är lika skitigt som i Kina! Eller va säger du Jessi? 

Kinnekulleloppet

Efter att ha legat sjuk med feber och en fruktansvärd förkylning en vecka bestämde jag mig ändå att åka ner till Götene för att köra Kinnekulleloppet. En tävling jag hade sett fram emot mycket där jag var väldigt sugen på att visa vad jag går för. Hade tyvärr inga större förhoppningar om denna dagens lopp med tanke på förutsättningarna.  

När starten gick, som som vanligt var uppför kullen, tyckte jag ändå att det gick ganska bra. Hade inga som helst problem uppför backen. Det delade sig direkt och halva klungan tappade. De kom efter en bit på varvet ikapp då ingen i första klungan körde på. Andra gången uppför backen var inte heller något problem men när det sedan på platten blev lite stötigt hade jag inte mycket att säga till om. Kroppen funkade helt enkelt inte. Hamnade i en grupp med 4 andra och vi körde tillsammans imål. Malin och Madde körde starkt och kom 3a och 5a :)

Jag är inte alls nöjd med känslan och resultaten på loppet men det var skönt att få en bra genomkörare så man äntligen är igång igen. Det var ingen höjdardag för självförtroendet heller samtidigt som jag vet att förutsättningarna inte var dom bästa. 

Nu har jag några dagar framöver som kommer präglas av hård träning så det kommer nog bli bra tillslut de här. Även om en vecka med influensa(?) inte är det man uppskattar mest mitt i säsongen.  

Kina

När vi skulle checka in på arlanda visade det sig att våra visum inte var giltiga och personalen ville inte släppa oss till gaten. Våra ledare skötte detta väldigt snyggt och tillslut lät personalen oss åka med till Kina. Vi fick bokstavligt talat springa till gaten för att hinna med planet. Vid mellanlandningen i Peking gick det väldigt smidigt att fixa visum och de släppte in oss i landet.

En flygning och en bussresa senare var vi framme på hotellt på Chongming Island. Med lite middag i magen var det bara att gå och lägga sig då vi missat en hel natts sömn pga tidskillnaden.

När jag vaknade dagen efter mådde jag illa och kunde knappt få i mig någon mat. Jag gick runt som en zombie hela dagen och var överlycklig över att vi kom iväg så vi hade en heldag där nere utan tävling.

På onsdagen startade etapploppet och första dagen skulle avgöras i ösregn. Jag tror aldrig jag har kört i så mycket vatten faktiskt och jag kan inte påstå att man såg speciellt mycket. Att linserna var påväg ur ögonen ett antal gånger gjorde ju inte saken bättre. kanske ska göra som Jennie och operera ögonen? Det hade nog vart skönt! Tempot på tävlingen var ganska långsamt vilket gjorde att klungan var samlad. Det var väl egentligen bara vid spurtpriserna som tempot ökade. Efter ca halva tävlingen sker en krasch framför, jag hinner nästan bromsa in hinner inte veja och gör en kullerbytta över cykeln och landar på fötterna igen. Tackar för att det regna så man slappt skrapår! Sen de va bara att sätta sig på cykeln och köra ifatt klungan igen. Det var ett antal till krascher under tävlingen där några i laget var inblandade och blev hindrade. Vilket gjorde att det blev tidskillnader i klungan. 

Andra etappen var det mycket bättre väder och även denna dagen började det i ett lugnt tempo. Vid ca 30 km ökades farten och klungan sprack av men blev åter samlad. Jag gick ned och hämtade vätska från bilen efter att det hade lugnat ned sig igen. Det var första gången jag gjorde det och måste säga att det gick väldigt bra. Lugnt och metodiskt och det var lätt att köra fram i klungan och lämna av flaskorna till lagkompisarna sen. Så det var kul att kunna få lite ansvar och kunna klara av att hjäpa laget. Strax innan andra spurtpriset ökades farten rejält och då det var kantvind sprack klungan av i flera småklungor. Dessvärre gick det inte alls bra för laget så det var besvikna miner resten av dagen.

Tredje etappen var ett varvlopp på 7 km som skulle köras 11 varv. Jag trodde att denna etapp skulle gå riktigt fort så jag var lite mer nervös än de andra dagarana. Det visade sig att det inte alls skulle gå så fort. Eller farten var väl snarare jämn och hög vilket ledde till att det inte alls var svårt att sitta med och därmed blev det en samlad klunga till mål. Efter denna etapen började jag känna i halsen och jag hostad en del.

Världscupen
Tempot var väldigt lugnt även denna dag. Trots några tempoökníngar så var klungan samlad till mål även denna dag. Jag fick gå ner till bilen återigen och hämta vätska till lagkompisarna. Tyckte även att jag körde bättre i klungan denna dagen.  Bella spurtade in på en fin 10e plats så det var vi nöjda med.
Efter dagens tävling blev jag totalt utskrattad och trackad av Jessica för min fantastiskt fina bränna. Men du jag gillar dig ändå!

Totalt sett är jag faktsikt nöjd med kinaresan. Jag har känt mig mer säker att köra i klungan och faktiskt tagit mig fram i klungan mycket bättre än förut och har på så sett haft mycket bättre koll på vad som sker under tävlingen. Tycker även att det var väldigt lärorikt att hämta vatten i bilen. Och jag känner mig absolut starkare fysiskt iår än tidigare, nu är nästa steg att jobba på det tekniska. Jag är väldigt glad över att jag fick uppgifter under varje etapp för att på så sett puscha mig själv till att bli bättre och att ledarna visar att de tror på mig.

Jag har växt väldigt mycket under den här resan så jag vill tacka tjejerna (speciellt min roomie Jessi för att du stått ut med mig :P) och ledarna, David, Martin och trött-Erik, för allt stöd och fix runt och under tävlingarna.


Goooo-Greeeen

Tyvärr blev jag riktigt dålig under hemresan och har nu legat sjuk sen jag kom hem i måndagskväll. Ska försöka att inte stressa upp mig och låta kroppen vila så får vi hoppas på det bästa nu!


Bryta ihop och komma igen

Dagens tävling blev väl ingen höjdare för lagets del tyvärr. Finns väl egentligen inget mer att säga än att vi tabbade oss men kämpade bra ända in i det sista. Har iallafall fått en fin genomkörare och med några dagars vila på det här så kommer förhoppningsvis benen svara fint nästa vecka på tävlingarna i Kina.   

Det är bara att lämna det bakom sig och blicka framåt.

Fix

Vart har värmen tagit vägen? Igår på distansträningen fick jag ta på mig vinterkläderna igen och jag frös ändå.. Hoppas verkligen att det blir varmare till helgen! Idag har jag tagit en välbehövlig sovmorgon och ätit långfrukost framför tv:n. Ganska nice faktiskt!

Har resten av min vakna tid försökt ringa studievägledaren utan framgång. Detta var tredje dagen irad jag försökt ringa utan svar och fick veta att hon är borta tills 9 maj. Ska det vara så svårt att registrera ett studieuppehåll..? Tydligen! Jag ringde iaf CSN och förklarade situationen och de kunde iaf registrera det och jag har betalat tillbaka pengar som jag "inte ville ha". Så nu är jag nästan pank! Tänkte jag skulle hälsa på farmor och farfar en stund nu och släppa allt jobbigt för ett tag. Sen blir det träning med Jonatan och massa fix för avresa. 

 

Hammarö 3-dagars

Tävlingen startade med en prolog över 3 km. Tyvärr strulade tidtagningen och etappen blev neutraliserad för alla klasser (därför förstår jag inte att det står att jag kom på plats nr 5 i resultatlistan, för det stämmer inte alls!). Jag tror att jag fick till en bra prolog för en gångs skull och enligt ledare som har klockat vid mål så hade jag den snabbaste tiden men det kommer vi aldrig få veta och därför så lämnar jag det nu. Måste ändå säga att Marie är coolast då hon låg ner i bågen i kurvorna! De hade ju en annan aldrig vågat!

I lördags startade dagen med ett tempolopp på 16.5 km. Jag körde på riktigt bra till vändpunkten men hade det lite jobbigare hem. Slutresultatet blev väl ändå ganska bra. Hade 40,5 i snitthastighet (hade hoppats på lite bättre) och körde in på en andra plats. Blev slagen av en norska med ca 20 sekunder.

På eftermiddagen var det GP som gällde. Start med herrjuniorerna och jag hoppades på en hög fart. När starten gick drog killarna igång direkt och jag fick först inte i foten (nybörjarproblem?) När jag väl fick i foten kände jag att jag trampade väldigt lätt och försökte växla tyngre utan framgång... Men loppet fortsatte och efter ett tag fick jag i tyngre växlar och då gick det inte att växla lättare.. Jag trodde att tävlingen skulle vara slut för min del där men jag hängde med killarna ändå och likaså gjorde lagkompisen Monica. Vi märkte ganska fort att vi va de ända tjejerna som va me så det kändes riktigt bra. Monica tog spurten och jag blev 2a. Och efter det tog jag ledningen totalt och fick ta på mig ledartröjan inför sista etappen. Monica låg 2a. Go:Green i topp precis som vi ville ha det. Efter målgång började märkte vi att växelvajern nästan var av och att det därför inte gick att växla. Så jag är bara glad att jag kunde köra klart och kunde hänga med ändå. Fick hjälp att byta vajrar av CykelCitys meck Gurra så det tackar jag jätte mycket för!

På söndagen var det linjelopp som stod på schemat och även där start med herrjuniorerna. 100 km skulle avverkas och jag hade väl inte en utav mina bästa dagar på cykeln men det var inga problem att sitta med i klungan. Det gick fort i korta perioder men annars var det rätt lugnt. Så det blev en stor klunga till mål där vi va 3 tjejer kvar. Monica tog återigen spurten där jag blev 2a och hade därför säkrat min totalseger och Monica blev 2a totalt. Marie körde också riktigt bra och kom i mål bara några få sekunder efter på linjeetappen. 

I helgen har jag iallafall fått riktigt bra fart- och igångdragsträning då killarna körde ganska ryckigt. Tycker det är skoj när det går lite fortare då det är det jag behöver för att fortsätta utvecklas. 

Får tacka Marie för denna helgen, jag har haft grymt kul och du är alltid så glad, trevlig och peppande!       


RSS 2.0