Hammarö 3-dagars

Tävlingen startade med en prolog över 3 km. Tyvärr strulade tidtagningen och etappen blev neutraliserad för alla klasser (därför förstår jag inte att det står att jag kom på plats nr 5 i resultatlistan, för det stämmer inte alls!). Jag tror att jag fick till en bra prolog för en gångs skull och enligt ledare som har klockat vid mål så hade jag den snabbaste tiden men det kommer vi aldrig få veta och därför så lämnar jag det nu. Måste ändå säga att Marie är coolast då hon låg ner i bågen i kurvorna! De hade ju en annan aldrig vågat!

I lördags startade dagen med ett tempolopp på 16.5 km. Jag körde på riktigt bra till vändpunkten men hade det lite jobbigare hem. Slutresultatet blev väl ändå ganska bra. Hade 40,5 i snitthastighet (hade hoppats på lite bättre) och körde in på en andra plats. Blev slagen av en norska med ca 20 sekunder.

På eftermiddagen var det GP som gällde. Start med herrjuniorerna och jag hoppades på en hög fart. När starten gick drog killarna igång direkt och jag fick först inte i foten (nybörjarproblem?) När jag väl fick i foten kände jag att jag trampade väldigt lätt och försökte växla tyngre utan framgång... Men loppet fortsatte och efter ett tag fick jag i tyngre växlar och då gick det inte att växla lättare.. Jag trodde att tävlingen skulle vara slut för min del där men jag hängde med killarna ändå och likaså gjorde lagkompisen Monica. Vi märkte ganska fort att vi va de ända tjejerna som va me så det kändes riktigt bra. Monica tog spurten och jag blev 2a. Och efter det tog jag ledningen totalt och fick ta på mig ledartröjan inför sista etappen. Monica låg 2a. Go:Green i topp precis som vi ville ha det. Efter målgång började märkte vi att växelvajern nästan var av och att det därför inte gick att växla. Så jag är bara glad att jag kunde köra klart och kunde hänga med ändå. Fick hjälp att byta vajrar av CykelCitys meck Gurra så det tackar jag jätte mycket för!

På söndagen var det linjelopp som stod på schemat och även där start med herrjuniorerna. 100 km skulle avverkas och jag hade väl inte en utav mina bästa dagar på cykeln men det var inga problem att sitta med i klungan. Det gick fort i korta perioder men annars var det rätt lugnt. Så det blev en stor klunga till mål där vi va 3 tjejer kvar. Monica tog återigen spurten där jag blev 2a och hade därför säkrat min totalseger och Monica blev 2a totalt. Marie körde också riktigt bra och kom i mål bara några få sekunder efter på linjeetappen. 

I helgen har jag iallafall fått riktigt bra fart- och igångdragsträning då killarna körde ganska ryckigt. Tycker det är skoj när det går lite fortare då det är det jag behöver för att fortsätta utvecklas. 

Får tacka Marie för denna helgen, jag har haft grymt kul och du är alltid så glad, trevlig och peppande!       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0