Kina

När vi skulle checka in på arlanda visade det sig att våra visum inte var giltiga och personalen ville inte släppa oss till gaten. Våra ledare skötte detta väldigt snyggt och tillslut lät personalen oss åka med till Kina. Vi fick bokstavligt talat springa till gaten för att hinna med planet. Vid mellanlandningen i Peking gick det väldigt smidigt att fixa visum och de släppte in oss i landet.

En flygning och en bussresa senare var vi framme på hotellt på Chongming Island. Med lite middag i magen var det bara att gå och lägga sig då vi missat en hel natts sömn pga tidskillnaden.

När jag vaknade dagen efter mådde jag illa och kunde knappt få i mig någon mat. Jag gick runt som en zombie hela dagen och var överlycklig över att vi kom iväg så vi hade en heldag där nere utan tävling.

På onsdagen startade etapploppet och första dagen skulle avgöras i ösregn. Jag tror aldrig jag har kört i så mycket vatten faktiskt och jag kan inte påstå att man såg speciellt mycket. Att linserna var påväg ur ögonen ett antal gånger gjorde ju inte saken bättre. kanske ska göra som Jennie och operera ögonen? Det hade nog vart skönt! Tempot på tävlingen var ganska långsamt vilket gjorde att klungan var samlad. Det var väl egentligen bara vid spurtpriserna som tempot ökade. Efter ca halva tävlingen sker en krasch framför, jag hinner nästan bromsa in hinner inte veja och gör en kullerbytta över cykeln och landar på fötterna igen. Tackar för att det regna så man slappt skrapår! Sen de va bara att sätta sig på cykeln och köra ifatt klungan igen. Det var ett antal till krascher under tävlingen där några i laget var inblandade och blev hindrade. Vilket gjorde att det blev tidskillnader i klungan. 

Andra etappen var det mycket bättre väder och även denna dagen började det i ett lugnt tempo. Vid ca 30 km ökades farten och klungan sprack av men blev åter samlad. Jag gick ned och hämtade vätska från bilen efter att det hade lugnat ned sig igen. Det var första gången jag gjorde det och måste säga att det gick väldigt bra. Lugnt och metodiskt och det var lätt att köra fram i klungan och lämna av flaskorna till lagkompisarna sen. Så det var kul att kunna få lite ansvar och kunna klara av att hjäpa laget. Strax innan andra spurtpriset ökades farten rejält och då det var kantvind sprack klungan av i flera småklungor. Dessvärre gick det inte alls bra för laget så det var besvikna miner resten av dagen.

Tredje etappen var ett varvlopp på 7 km som skulle köras 11 varv. Jag trodde att denna etapp skulle gå riktigt fort så jag var lite mer nervös än de andra dagarana. Det visade sig att det inte alls skulle gå så fort. Eller farten var väl snarare jämn och hög vilket ledde till att det inte alls var svårt att sitta med och därmed blev det en samlad klunga till mål. Efter denna etapen började jag känna i halsen och jag hostad en del.

Världscupen
Tempot var väldigt lugnt även denna dag. Trots några tempoökníngar så var klungan samlad till mål även denna dag. Jag fick gå ner till bilen återigen och hämta vätska till lagkompisarna. Tyckte även att jag körde bättre i klungan denna dagen.  Bella spurtade in på en fin 10e plats så det var vi nöjda med.
Efter dagens tävling blev jag totalt utskrattad och trackad av Jessica för min fantastiskt fina bränna. Men du jag gillar dig ändå!

Totalt sett är jag faktsikt nöjd med kinaresan. Jag har känt mig mer säker att köra i klungan och faktiskt tagit mig fram i klungan mycket bättre än förut och har på så sett haft mycket bättre koll på vad som sker under tävlingen. Tycker även att det var väldigt lärorikt att hämta vatten i bilen. Och jag känner mig absolut starkare fysiskt iår än tidigare, nu är nästa steg att jobba på det tekniska. Jag är väldigt glad över att jag fick uppgifter under varje etapp för att på så sett puscha mig själv till att bli bättre och att ledarna visar att de tror på mig.

Jag har växt väldigt mycket under den här resan så jag vill tacka tjejerna (speciellt min roomie Jessi för att du stått ut med mig :P) och ledarna, David, Martin och trött-Erik, för allt stöd och fix runt och under tävlingarna.


Goooo-Greeeen

Tyvärr blev jag riktigt dålig under hemresan och har nu legat sjuk sen jag kom hem i måndagskväll. Ska försöka att inte stressa upp mig och låta kroppen vila så får vi hoppas på det bästa nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0